fm.jpg

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme fa mesos que es treballa per tal de poder, un any després, tornar a celebrar la Fira Mercat Modernista a Canet de Mar.

 

Malgrat la complexitat de la situació que encara ara patim a causa de la pandèmia sanitària de la COVID-19, des de l’Àrea son plenament conscients de què l’edició d’enguany no podrà oferir el mateix format que en les passades edicions. Tanmateix, s’està treballant per tal de poder organitzar un esdeveniment que permeti als ciutadans i visitants gaudir d’una bona experiència.

 

Com cada any, apel·lem a la participació i implicació de la ciutadania i del teixit comercial i associatiu que tant caracteritza el nostre poble.

13a edició de la Fira Mercat Modernista de Canet de Mar

 

Temàtica de l’edició d’enguany

 

Aquest 2021, reprendre el tema que va quedar pendent l’any passat i la temàtica entorn de la qual girarà la Fira serà “La Fotografia i el Modernisme”.

 

Cal tenir present que a l’època modernista la fotografia va començar a ser un mitjà d’expressió artística i un mitjà per captar la realitat social del moment. Els fotògrafs comencen a tenir un interès públic i l’evolució de l’estudi fotogràfic va anar paral·lela a la de la innovació tècnica i a la importància que la professió de fotògraf va anar adquirint en la societat.

 

Una altra figura molt popular a l’època va ser el fotògraf minutero que es podia trobar pels parcs i jardins de pobles i ciutats amb certa entitat. El seu nom provenia del fet de que, gràcies a la pesada càmera que carregaven i que feia de “cambra fosca”, podien lliurar en pocs minuts la foto que acabaven de fer i amb un preu assequible, el que permetia que les classes més populars també poguessin tenir els seus retrats de família.

Volem que tothom tingui el seu retrat per guardar un bon record d’aquesta Fira, ja sigui anant a l’estudi fotogràfic o buscant al fotògraf minutero que trobaran per la Fira.

2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png

Durant tota la Fira

Mercat d’artesans i comerciants 

Parades de venda de productes d’elaboració artesanal i d'alimentació.

Passeig Misericòrdia

Divendres de 18.00 a 21.00h

Dissabte i diumenge de 11.00h a 14.00h i de 17.00h a 21.00h

 

Trenet de la Fira  

Viatja en trenet per Canet i desplaçat pels diferents punts d'interès. 

Inici: Riera Gavarra -número 44-, Parades: Passeig-Santuari Misericòrdia / Cementiri / Vil·la Flora

Divendres de 17.30h a 21.30h, 

Dissabte i diumenge: de 10h a 14h i de 17h a 21h

 

Ruta de tapes modernistes "Tasta el Modernisme"

A partir de divendres, tria entre un munt de tapes de cuina modernista pels diferents restaurants participants i gaudeix d'una vetllada inspirada en el modernisme! (més informació, veure flyers a part)

 

Espai ambientat Plaça Macià 

En aquest espai hi trobareu les parades de diferents ciutats, institucions i territoris que promocionen el seu patrimoni modernista: l’Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona, el Palau Güell, i l’Ajuntament de Barcelona.

També hi trobareu les parades de diferents entitats del municipi, exposició d’oficis antics i diferents tallers: tallers de vitralls per a infants -organitzats per Kids&Us-; i tallers de pintura "Pinta com Alexandre de Riquer" -organitzats per "Ruta del Modernisme de Barcelona", i que requereix reserva al telèfon 933177652-

Dissabte i diumenge de 11h a 14h i de 17h a 21h

 

El Racó del Fotògraf. 

Visiteu un autèntic estudi fotogràfic modernista on podreu fer-vos les vostres fotos d'època. A l’espai ambientat Plaça Macià.

Dissabte i diumenge: de 11h a 14h i de 17h a 20h 

 

"Tiempo y luz", el fotògraf "Minutero". Recuperant la llum d'un temps passat

Veniu a fer-vos una foto amb el fotògraf "minutero"!

Passeig Misericòrdia, entrada de l'Escola de Música

Dissabte i diumenge de 11h a 14h i de 18h a 20h

 

Gimcana i joc familiar El Griu de Canet

Descarrega’t l’aplicació i fes un recorregut per 150 anys d’història de Canet, buscant el Griu. Punt d'informació Riera St. Domènec.

 

Escenari Cafè Teatre. Actuacions i espectacles. Consulteu el programa

Passeig Misericòrdia

 

Escenari Els 4 Gats. Actuacions i espectacles. Consulteu el programa

Plaça 1 d'octubre, davant Teatre Odèon

 

Espai lúdic infantil “Jocs gegants de l’època”

Plaça de l'església -Dissabte i diumenge de 11h a 14h i de 17h a 21h

 

"Taverna dels Moixons" - Taverna típica de l'època

Passeig Misericòrdia. Organitza: Moixons Llepafils